Het koor

groepsfoto WH 2018

Pimpkoor Wilde Haver

Ze kenden elkaar al, de oprichters van Wilde Haver. Ze zongen eerder samen in een koor en mistten allemaal dat ene avondje samen zijn, samen zingen, samen plezier maken. Bij Koekenbier in Alkmaar werd in juli 2008 een afspraak gemaakt met Bert Pfeiffer, een ervaren dirigent, aan wie het idee van een nieuw koor werd voorgelegd. Prima idee, maar laat het dan wel iets nieuws zijn. Geen smartlappenkoor, geen chantykoor, maar wel Nederlandstalig!
Bert stelt voor om bestaande Nederlandse liedjes te ‘pimpen’. Een nieuw modern jasje te geven, eigentijds te laten klinken en als het even kan minimaal driestemmig.

In september 2008 startte Wilde Haver. Eerst nog onder de naam Late Haver, maar dat zorgde voor een wat oubollig imago: iets wat we zeker niet willen. Het is niet voor niets dat we naast de ballads, de luisterliedjes, de rustige nummers ook een paar heuse rock ’n roll nummers zingen.
Het koor is inmiddels uitgegroeid tot vijftig leden, tweeënveertig dames en acht heren. Het repertoire kent naast de Nederlandse nummers van oa. Rowwen Heze, Guus Meeuwis, Andre Hazes, Volumia, Peter Koelewijn en Henk Westbroek. Maar ook nummers die vertaald zijn, oa. van de Everly Brothers en Frank Sinatra. Stevige rock, melodieuze soul, opzwepende ska en de mooiste ballads. Aanstekelijke muziek en uniek bovendien want speciaal voor WildeHaver gearrangeerd.

Naast Bert Pfeiffer, die al vanaf het begin onze dirigent, arrangeur en stimulator is, wordt het koor muzikaal bijgestaan door Mark Kirkenier, een toetsenist die zijn vak verstaat. We treden ongeveer zes keer per jaar op, (hebben wel de bedoeling dit aantal uit te breiden). Iedere dinsdagavond, van september tot en met juni repeteren wij in het wijkcentrum Overdie aan de Ruusbroechof. We beginnen dan om kwart voor acht en stoppen om kwart voor tien, met tussendoor een kwartiertje pauze. Meezingen bij Wilde Haver is een avond om naar uit te kijken en om echt in de stemming komen.

Marc de Vries, opvolger van Bert Pfeiffer,  is sinds 2013 (en inmiddels gestopt in 2021)  dirigent van Wilde Haver en met zijn muzikale kennis en humor en zijn gitaarbegeleiding, naast toetsenist Mark Kirkenier,  bezorgt hij de leden van Wilde Haver iedere dinsdagavond en bij elk optreden weer een heerlijk moment van de dag. Een ieder gaat na zo’n repetitieavond en optreden blij en tevreden huiswaarts.!cid_4D972FC2-ECAA-4634-A297-9D1258F9B068

Na de repetities op woensdag van 19.45-21.45 uur in wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat te Alkmaar, blijft een groot aantal leden nog ‘nazitten’ om lekker bij te kletsen onder het genot van een hapje (bitterbal) en een drankje. O.a. worden de wereldproblemen  besproken en  soms wordt er onverwachts nog een piano naar binnen geschoven en dan wordt er opnieuw gezongen……!

Bestuurssamenstelling 2019-2021:
 Voorzitter            :  Mado Holthuis
                                 Mado1@planet.nl
                                 072 743 2336 / 06 1946 6750
Secretaris             :  Wieki van Leussen
                                 wieki.vanleussen@gmail.com
                                 072 531 4893 / 06 5332 5383
Penningmeester   :  Jitty de Boer
                                  niekenjittydeboer@versatel.nl
                                  072 512 8386/  06 1629 4107
Lid                         :  Mieke van Bekhoven
                                  miekevanbekhoven@hotmail.com
                                 072 512 5064
Lid                         :  Els van Pijpen
                                  jan.vanpijpen@ziggo.nl
                                 072 589 8760/  06 5313 4944
bestuur
 vlnr: Mieke  -Els – Mado –  Jitty  – Wieki
Pin It