10 jaar Wilde Haver

Op 17 mei 2008 heeft een aantal enthousiastelingen het initiatief genomen om een nieuw koor op te richten.

Het uitgangspunt bij de oprichting was ons toe te leggen op driestemmige ballades, swingers, krakers en rocksongs en dat alles in onze eigen moedertaal. Maar gezelligheid, plezier, gemoedelijkheid en saamhorigheid staan net zo hoog in het vaandel. Tot op de dag van vandaag hanteren deze uitgangspunten dit tot volle tevredenheid van het koor.

Op 12 augustus 2008 is het koor echt van start gegaan onder de naam Late Haver. Vanwaar de naam Late Haver? Wel, het is geen jongerenkoor, maar zeker ook niet oud. De leden zijn in de bloei van hun leven. Late Haver staat voor laatbloeiers, tweede pluk, derde oogst, eindelijk vinden waarnaar je op zoek was. Het “late” werd echter door mensen die het koor niet kenden met”oud” geassocieerd. We zijn misschien wel wat ouder maar nog springlevend en in 2009 werd de naam daarom gewijzigd in “Wilde Haver”.

Bij de start stond het koor onder leiding van de enthousiaste en inspirerende dirigent /gitarist Bert Pfeiffer. Al snel werd het koor versterkt met onze toetsenist Mark Kirkenier. Mark is tot op de dag van vandaag verbonden aan ons koor. Bert moest echter na enige jaren om medische redenen stoppen met de koorleiding en heeft zijn muzikale maatje Marc de Vries voorgedragen om het dirigeerstokje over te nemen. Marc is tot heden onze inspirerende dirigent en heeft het koor in de geest van Bert weer op een hoger plan gezet.

Naast het met veel plezier instuderen van nieuw repertoire en lekker zingen op de dinsdagavonden treden we ook gemiddeld 10 keer per jaar op. Korenfestivals, waarbij we vooral mooie herinneringen hebben aan onze optredens in Paradiso. Maar met even veel genoegen doen we ieder jaar een zes tot acht optredens per jaar voor de ouderen in onze samenleving en het MCA.

2018 is het jubileumjaar van Wilde Haver. Ter ere van ons 10 jarig jubileum hebben we een korenfestival georganiseerd op onze thuisbasis wijkcentrum Thuis in Overdie.  Op zaterdag 22 september van 12.00 uur tot 17.00 uur gaan we het groots vieren. Naast genieten van de koren wordt de inwendige mens niet vergeten. Er zullen multiculturele eetkraampjes zijn, dat wordt smullen geblazen.

De deelnemende koren zijn: – Pimpkoor Wilde Haver – Popkoor Cheesetown – Popkoor Timeless vocaal – Shantykoor De Bakzeuntjes – Koor Wenen in Holland.

Wilde Haver gaat zichzelf ook nog laten verwennen met een etentje 11 oktober gaat de chef-kok van wijkcentrum Thuis in Overdie een speciaal menu voor ons klaarmaken.

De afgelopen 10 jaar is het ledental vrij stabiel geweest met gemiddeld 45 leden. Maar nieuwe enthousiaste zangers en zangeressen zijn van harte welkom bij het koor. Mocht het koor je aanspreken kom gerust eens langs op een repetitieavond om sfeer te proeven.

Henny Pottegieter, voorzitter

Pin It

Comments are closed.